Houten, 9 februari 2015

Keurslagerij Muilwijk wint Grote Grillworsttest 2015 Slager Peter Tap van Keurslagerij Muilwijk uit Ameide heeft de Grote Grillworsttest gewonnen. Op 9 februari kreeg Peter deze prijs uitgereikt van culinair schrijver en Masterchef-jurylid Marcus Polman bij SVO in Houten. ”Dit is absoluut de beste ambachtelijke grillworst, een worst met karakter, een eerlijke grillworst met een mooie vleessmaak” zei de jury over het winnende product. Grillworst is onbetwist het omfietsproduct van de slager, een favoriet van veel consumenten. Maar liefst 130 slagers hadden zich ingeschreven voor deze nieuwe vakwedstrijd van de KNS. 

Op de tweede plaats eindigde Uw Ambachtelijke Slager Lieuwe Nicolai uit Oosterwolde. “Een malse worst met een mooie kleur.” 

Slager Martin Meijer van Slagerij Meijer uit Lekkerkerk bereikte de derde plaats. “Een eerlijke worst en een mooi kruidengebruik.” 

De jury van de Grote Grillworsttest bestaat uit Ron Kinkelaar (namens SVO), Jan Splinter (KNS bestuur en eigenaar Waterlants’ Weelde) en Marloes van Hartskamp (1e vrouwelijke meester-worstmaker werkzaam bij Slagerij Buurman in Twello). Paul van Trigt had de wedstrijdleiding over de Grote Grillworsttest. 

Tijdens de finalekeuring op 29 januari boog de jury zich over de inzendingen die zowel koud als warm werden gekeurd. De producten zijn gekeurd op alle aspecten die te maken hebben met ‘Uitwendig aanzien en uitwendige kleur’ ‘Aanzien snijvlak en inwendige kleur’ ‘Geur en smaak’ en ‘Samenstelling en consistentie’. Daarnaast moesten de finalisten een allergenendeclaratie aanleveren van hun grillworst. Allergenendeclaratie is immers een verplichting en veel consumenten stellen hier vragen over. Mysterieshopping was ook onderdeel van de finalekeuring, deze consumentenproducten werden vergeleken met de wedstrijdinzending. 

De overige finalisten van de Grote Grillworsttest zijn: 

  • Keurslagerij Wim Koelewijn, Huizen 
  • Gildeslager Jacobs, Borne 
  • Gildeslager Boersema, Grijpskerk 
  • Keurslagerij Van der Meer, Roelofarendsveen 
  • Gildeslager D.A. Knobbout, Buren 
  • Keurslager Liesveld, Groot Ammers 
  • Slagerij Simon van Schaik, Leiden 

Deze finalisten hebben allen een eervolle vermelding gekregen. 

De jury zei: ”Bij de finalekeuring hebben we alle grillworsten extra kritisch bekeken, het ging om de kleinste details. Een grillworst is het visitekaartje van de slager. Een lekkere grillworst is perfect afgebakken, heeft een mooie vleessmaak, een eerlijke worststructuur, het kruidengebruik moet in balans zijn, kortom de lekkerste grillworst is een kunstwerk.

Over Keurslagerij Muilwijk

Over Keurslagerij Muilwijk

Peter Tap is sinds 1 januari 2014 de trotse eigenaar van Keurslagerij Muilwijk in Ameide. Op 14-jarige leeftijd is Peter in het slagersvak gerold en na ruim 25 jaar werkzaam geweest te zijn als chef- winkelslager in verschillende slagerijen, heeft hij nu zijn eigen slagerij. Keurslagerij Muilwijk is een mooie nieuwe winkel, alle producten zijn ambachtelijk bereid én er werkt een team van enthousiaste medewerkers.

Over de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie

De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie is de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS schept omstandigheden voor de slager, zowel individueel als voor de hele branche, om succesvol te ondernemen. Vanuit de KNS worden voorwaarden en middelen gecreëerd om succesvol te zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

Keurslagerij Muilwijk

Prinsengracht 34
4233EW Ameide
0183601395

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 08:00 - 15:00
zondag Gesloten